Confidenţialitate

București: Traian Berbeceanu își anunță plecarea din funcția de prefect

Traian Berbeceanu anunță printr-o postare pe Facebook că a fost revocat din funcție.

Decizia, după ce coaliția aflată la guvernare și-a împărțit prefecții și subprefecții. Capitala va avea prefect de la USR-Plus.

“Revocarea din funcția de prefect al municipiului București, ca și numirea de altfel, sunt decizii politice, firești. Am acceptat această funcție în urmă cu trei luni, cu multă bună-credință, într-o perioadă deosebit de complicată.

Am avut un mandat scurt, dar plin de provocări dintre cele mai grele, cărora nu le-aș fi făcut față fără ajutorul vostru, al bucureștenilor, în primul rând, dar și cu sprijinul total al colegilor din Prefectură și al colaboratorilor din toate instituțiile.

Îmi doresc ca viitorul prefect, cel care va fi nominalizat de USR – Plus, să fie unul dedicat total cetățenilor municipiului București, să fie o persoană care să respecte și să aplice legea, dincolo de orice fel de interese. Să facă numai lucruri bune”, este mesajul postat de Berbeceanu.

Potrivit algoritmului de împărțire a funcțiilor în coaliția de guvernare, prima opțiune a fost a liberalilor, care au preferat județul Sibiu. A doua opțiune a aparținut USR-Plus, alianța adjudecându-și Bucureștiul, în vreme ce a UDMR, care a avut a treia opțiune, a luat județul Cluj.