Confidenţialitate

București: Tânăr reținut pentru agresarea sexuală a unor femei în mai multe zone ale orașului

Poliţişti din cadrul Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București au reţinut un tânăr de 25 de ani, bănuit că ar fi agresat sexual mai multe femei, în diferite zone ale Capitalei.

“Cercetările au fost declanşate în cursul lunii iulie a.c., când poliţişti ai Secţiei 1 au fost sesizaţi de către trei tinere cu privire la faptul că, în timp ce se aflau în diferite zone din sectorul 1, au fost agresate sexual de către un bărbat necunoscut ce se deplasa pe o bicicletă.

În urma cercetărilor și investigațiilor desfășurate a fost identificat un tânăr de 25 de ani, bănuit de comiterea faptelor. În cursul zilei de 13 iulie a.c., bănuitul a fost depistat și condus la audieri, iar în urma audierilor și a probatoriului administrat, în sarcina acestuia s-a stabilit:

– joi, 8 iulie a.c., în jurul orei 20.30, în timp ce o tânără de 24 ani se afla pe o stradă din sectorul 1, în apropierea unei stații de autobuz, bărbatul, aflându-se pe bicicletă, ar fi lovit-o cu palma peste o zonă intimă, în mod intenționat și împotriva voinței sale. A doua zi, în jurul orei 22.30, în timp ce o altă tânără de 23 ani se deplasa pe un bulevard din același sector, bănuitul, aflându-se pe bicicletă, ar fi trecut pe lângă persoana vătămată și în mod intenționat și împotriva voinței sale, ar fi lovit-o în același mod.

-la data de 11 iulie a.c., în jurul orei 14.30, în timp ce persoana vătămată se deplasa pe o stradă din sectorul 1, bănuitul, aflându-se pe bicicletă, s-a apropiat de ea și în mod intenționat și împotriva voinței sale, ar fi lovit-o cu palma”, potrivit unui comunicat.

Bărbatul a fost reținut pe o perioadă de 24 de ore, ulterior față de acesta fiind dispusă măsura controlului judiciar.

“Cercetările sunt continuate de polițiști din cadrul Secției 1 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii a trei infractiuni de agresiune sexuală. Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a adăugat comunicatul.