Confidenţialitate

București: Sute de persoane evacuate de pompieri şi jandarmi de la întâlnirea YouTube-rilor de la Romexpo

Câteva sute de persoane care participau la prima ediţie a conferinţei YouMeet, organizată de fanii YouTube, au fost evacuate, sâmbătă, din sala Mihai Eminescu a complexului expoziţional Romexpo.

Pompierii care asigurau prevenirea unor situaţii de urgenţă în complex au constatat că numărul de persoane a depăşit cu mult capacitatea sălii, arată ISU Bucureşti-Ilfov.

Filmări cu evacuarea au fost încărcate pe YouTube.

Şeful de tură al pompierilor de la secţia de pompieri din Romexpo a verificat dacă evenimentul YouMeet respectă standardele de siguranţă. În urma verificării, s-a constatat că numărul persoanelor din sala Mihai Eminescu a depăşit cu mult capacitatea spaţiului pus la dispoziţie de organizatori.

În cel mai scurt timp, acesta a comunicat organizatorilor evenimentului că este o stare posibil generatoare de urgenţe, motiv pentru care s-ar impune evacuarea,  coordonată, a ocupanţilor. Concomitent, dispozitivul de intervenţie al ISUBIF prezent la fata locului a fost suplimentat cu un echipaj SMURD şi s-a solicitat sprijinul poliţiei şi jandarmeriei pentru evacuarea în siguranţă a participanţilor”, a declarat căpitanul Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov.

Participanţii au refuzat să evacueze sala chiar şi în ciuda faptului că organizatorii au pus la dispoziţie un alt spaţiu, de aproximativ 3.000 de metri pătraţi, în Pavilionul C1 al complexului expoziţional.

Pe fondul cazurilor medicale apărute şi a tensiunii existe în rândul participanţilor, faţă de situaţia creată, s-a luat decizia de anulare a evenimentului şi de evacuare progresivă a persoanelor către exteriorul clădirii”, mai arată Daniel Vasile.

Inspectorii de prevenire de la ISU Bucureşti-Ilfov verifică acum modul în care au fost respectate dispoziţiile legale ce revin organizatorilor de evenimente cu public numeros, mai arată instituţia.