BUCUREȘTI: Șase angajați ai STB infectați cu coronavirus

Șase angajați ai Societății de Transport București infectați cu virusul SARS-Cov-2 de la debutul epidemiei, au transmis reprezentanții STB, precizând că unul dintre ei este deja vindecat și se află în izolare.

STB SA precizează că, în fiecare dintre cele șase cazuri, contaminarea a fost generată de contactul cu persoane infectate din afara spațiilor aferente locului de muncă, toți angajații fiind spitalizați, iar colegii cu care au intrat în contact fiind imediat izolați.

„În total, 80 de salariați au fost în izolare, în diverse perioade de timp, în prezent fiind în izolare doar șapte angajați, iar starea lor este stabilă.

Primul caz din STB SA a fost confirmat pozitiv data de 6 aprilie, fiind un angajat al Uzinei de Reparații, prezentând simptome la câteva zile după ce a revenit din concediu petrecut într-o țară străină.

Alte două cazuri sunt doi șoferi – tată și fiu – de la autobaza Ferentari, tatăl fiind primul care a manifestat simptome după revenirea din zile libere, la 13 aprilie, fiul său fiind confirmat pozitiv cu Sars-Cov-2 la data de 20 aprilie.

Al patrulea caz este un șofer de autobuz de la Autobaza Giurgiului, confirmat la 16 aprilie, când se afla în zile libere, iar al cincilea caz este o femeie, operator de date de la Depoul Militari confirmată pozitiv la 20 aprilie, împreună cu soțul său.

Cel de-al șaselea caz este un electrician de la Depoul Alexandria, care a fost infectat în familie”, se arată într-un comunicat transmis duminică de STB.

Compania are, în total, 11.000 de angajați.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS