Confidenţialitate

BUCUREŞTI: Restricţii rutiere pentru procesiunea catolică din Duminica Foriilor

Tradiţionala procesiune de Florii organizată de Arhiepiscopia Romano-Catolică din Bucureşti se va desfăşura duminică.

Potrivit Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti, un moment de rugăciune este programat, la ora 14.00, la Biserica Franceză “Sacre Coeur”, în cadrul căruia mitropolitul Ioan Robu va binecuvânta ramurile pe care cei prezenţi le vor purta în mână pe străzile Capitalei.

Credincioşii vor porni mai apoi pe B-dul Aviatorilor – Piaţa Victoriei – Calea Victoriei – Str. General Berthelot, până la Catedrala romano-catolică Sf. Iosif. Traficul rutier va fi restricţionat pe traseu, pe banda I de circulaţie, şi pe străzile care acced către acesta.

La sfârşitul procesiunii, în jurul orei 15.00, în Catedrala Sf. Iosif se va celebra Sfânta Liturghie.

În Duminica Floriilor, Biserica Catolică celebrează şi Ziua Mondială a Tineretului, ajunsă în acest an la cea de a XXXIII-a ediţie.

Cu această ocazie, Papa Francisc le-a transmis tinerilor din lumea întreagă un mesaj, în care îi îndeamnă să-şi înfrunte temerile, să fie autentici şi curajoşi în a-l iubi pe Dumnezeu şi pe aproapele, după exemplul Sfintei Fecioare Maria.

Pentru credincioşii romano-catolici, participarea la procesiunea şi la Sfânta Liturghie din această duminică este un prilej de mărturisire publică a credinţei şi de unitate cu toţii creştinii catolici din lumea întreagă.