Confidenţialitate

București: Restaurantele, teatrele și cinematografele se închid. Purtarea măștii, obligatorie în apropierea școlilor.

Cafenelele, restaurantele, cinematografele și teatrele din București se închid, a decis Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență.

Măsurile, adoptate la propunerea Direcției de Sănătate Publică, după ce rata de incidență în București a trecut de 1,5/1.000 de locuitori.

„Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară act de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice în unitățile de tip restaurante și cafenele în interiorul clădirilor nu este permisă în municipiul București. Se face o excepție pentru unitățile de cazare – hotel, pensiune etc, unde e permisă servirea în interior, dar numai pentru cei care sunt cazați acolo”, spune prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu.

Prefectul Capitalei a spus că, în jurul școlilor, pe o rază de 100 de metri, purtarea măștilor de protecție va fi obligatorie.

„În afară nu s-a interzis nimic. Dar în interior (…) nu vor putea fi nunți și botezuri. Teatrele, cinemaografele se vor închide”, adaugă Cojanu.

Restricțiile intră în vigoare începând de miercuri și vor rămâne în vigoare cel puțin șapte zile.