BUCUREȘTI: RATB suplimentează capacitatea de transport pe perioada închiderii unor staţii de metrou

Regia Autonomă de Transport Bucureşti va înfiinţa nouă linii-navetă de autobuze pentru a asigura transportul călătorilor de la staţiile de metrou care urmează a fi închise de către Metrorex în vederea modernizării, la cele învecinate de pe aceeaşi magistrala de metrou, potrivit unui comunicat.

Staţiile care vor fi închise sunt Pipera, Aurel Vlaicu, Dimitrie Leonida, Berceni, Costin Georgian, Pantelimon, Tineretului, Apărătorii Patriei și Constantin Brâncoveanu.

Intervalul de succedare al autobuzelor liniilor navetă va fi de circa 2-3 minute în zilele de lucru, respectiv 3-4 minute în zilele de sărbătoare.

‘Precizăm că, odată cu închiderea staţiei de metrou Aurel Vlaicu, în afară de linia naveta de autobuze 616, va fi suplimentată şi linia de tramvaie 5. De asemenea, în data de 17.07.2017, va funcţiona o linie specială de autobuze, la solicitarea unei companii private, pe traseul Şoseaua Colentina, Strada Doamna Ghica, Şoseaua Petricani, Bulevardul Dimitrie Pompeiu, staţia de metrou Pipera’, spun reprezentanţii RATB.

Totodată, în funcţie de modificarea punctuală a cererii de transport pe reţeaua de suprafaţă în vecinătatea staţiilor de metrou afectate, regia va lua măsuri operative de majorare a parcului circulant pe liniile din zona acestora.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS