BUCUREȘTI: Adepți ai teoriei conspirației protestează la Piața Victoriei | AUDIO

În jur de 100 de protestatari s-au adunat, vineri seara, în Piața Victoriei din București, peste drum de sediul Guvernului.

În majoritate adepți ai teoriei conspirației, cei prezenți nu poartă măști de protecție și nu respectă distanța, reguli recomandate de autorități pentru a preveni răspândirea infecției cu noul coronavirus.

Protestatarii, între care fostul ministrul Bogdan Stanoevici și fostul europarlamentar Adrian Severin, sau dacopați, denunță restricțiile impuse în contextul epidemiei.

Mobilizarea s-a făcut pe o rețea de socializare.

Organizatorii manifestației cer dovezi ale cazurilor în baza cărora sunt întocmite statisticile oficiale.

Pe pancarte sunt scrise mesaje precum ”Imunizare naturală, nu carantină socială” sau ”Cui foloseşte demenţa termometrizării?”.

Jandarmii supraveghează demonstrația.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei susține că forțele de ordine „abordează soluția dialogului”, precizând că mitingul „este cel mai neplăcut scenariu”, în contextul epidemiei.

„Jandarmeria București se află în cel mai neplăcut scenariu. Ei dau impresia că nu înțeleg recomandările noastre. Nu au mijloace de protecție, nu păstrează distanța și trebuie să le explicăm cât de importante sunt pentru sănătatea lor. Chiar dacă încercăm să avem un dialog rezonabil, sănătatea jandarmilor este pusă în pericol pentru că trebuie să gestionăm o adunare de persoane care nu este cel mai plăcut lucru în acest moment. Am abordat soluția dialogului”, a spus Alexandru Iacob, la Antena 3.

Conducătorul acţiunii va decide dacă se impune sau nu vreo măsură drastică.

În repetate rânduri, medicii și autoritățile au avertizat că sabotarea restricțiilor poate genera noi focare de boală.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, bilanțul epidemiei a ajuns 1.070 de decese în România.

Totodată, au fost anunțate 190 de noi infecții. Totalul a ajuns la 16.437.

Vineri, România a ieșit din starea de urgență și a intrat în starea de alertă.

De curând, proteste ale conspiraționiștilor au mai fost organizate în Bulgaria și Germania. Dincolo de Atlantic, în diferite state americane au manifestat cei solicită repornirea economiei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS