București: Primarul General a dispus ca RADET să nu întrerupă furnizarea căldurii în Drumul Taberei

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, anunţă că a dispus, sâmbătă, ca RADET să nu întrerupă furnizarea căldurii şi a apei calde în Drumul Taberei, aşa cum ceruse, vineri, Metrorex. Gabriela Firea a anuntat ca a cerut Corpului de Control al Primarului să efectueze o investigaţie în legătură cu solicitarea Metrorex către RADET de a sista trei zile căldura pe timpul iernii.

RADET nu va opri furnizarea apei calde şi a căldurii în cartierul Drumul Taberei (pentru imobilele din perimetrul străzilor Sibiu, 1 Mai şi Drumul Taberei), la cererea Metrorex, asa cum se anunţase ieri, informează Primăria Capitalei.

Reprezentanţii municipalităţii spun că primarul general a dispus efectuarea unei investigatii de către Corpul de Control al Primarului, în legătură cu solicitarea iniţială a Metrorex către RADET, de a sista trei zile agentul termic pe timpul iernii, pentru lucrări care trenează de peste trei ani.

Ea a mai arătat că va iniţia întâlniri periodice cu reprezentanţii Metrorex, ai Ministerului Transporturilor, sau cu cei ai altor instituţii care desfăşoară investiţii similare pentru a veni în sprijinul activităţilor, astfel încât să nu fie afectată nici continuitatea serviciilor publice.

RADET anunţase vineri că va întrerupe temporar furnizarea apei calde şi a căldurii pentru 111 blocuri din Drumul Taberei, la cererea constructorului Magistralei 5 de metrou, pentru efectuarea unor lucrări.

Întreruperea căldurii şi a apei calde în Drumul Taberei urma să aibă loc luni, începând cu ora 0.00, urmand ca furnizarea agentului termic urma să fie reluată cel târziu marţi, la ora 8.30.

Măsura înreruperii apei calde şi a căldurii ar fi urmat să afecteze locatarii unui număr de 111 blocuri situate în perimetrul străzilor Sibiu, 1 Mai şi Drumul Taberei (între intersecţia cu strada Braşov şi intersecţia cu strada Sibiu).

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS