Confidenţialitate

București: Primăria Sectorului 6 vrea să se asocieze cu PMB pentru a moderniza două magistrale de termoficare din sector

Primăria Sectorului 6 vrea să rezolve problema termoficării din sector prin intermediul asocierii cu Primăria București.

S-a ajuns la această decizie pentru că Primăria Sectorului 6 nu are competențe în zona de termoficare, însă dorește să finanțeze lucrările pentru modernizarea celor două magistrale de sector: Magistrala I Vest – CL4 – CFB4: Cartierele Militari, Drumul Taberei, Crângași și Constructorilor și Magistrala II Vest – PV1 – CM20: Valea Cascadelor, cartierele Militari, Crângași și zona Politehnica, până la căminul de termoficare CS6 Leu.

Dacă Magistrala I Vest nu funcționeazî în prezent, Magistrala II Vest are mari pierderi care duc la presiune și la temperaturi scăzute.

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a cerut un studiu de fezabilitate Companiei Municipale Termoenergetica pentru a afla care ar fi valoarea lucrărilor.

„Chiar dacă nu avem atribuții de termoficare, ne implicăm activ pentru a încerca să rezolvăm aceaste probleme nerezolvate de nimeni în Sectorul 6”, a declarat primarul Sectorului 6.

În București, aproximativ 69% din conducta de rețea primară de transport apă fierbinte și 48% din conducta secundară au o vechime de peste 25 de ani.

Sursa foto: Unsplash / rade nugroho

Citește și: Facturi uriașe la Arhiepiscopia Tomisului. „Suntem aproape în imposibilitate de plată. E jale”, spune purtătorul de cuvânt | AUDIO

Autor: Carmen Zanfir