Confidenţialitate

Focar Covid la cel mai mare spital din Suceava. Jumătate din cadrele medicale infectate sunt nevaccinate | AUDIO

Record de infectări cu SARS-CoV-2 la cel mai mare spital din Suceava. 48 de angajați, medici și asistente medicale au Covid-19, iar jumătate dintre ei nu sunt vaccinați.  Cele mai multe cazuri sunt la secția de primiri urgențe.

Conducerea spitalului a decis să-i cheme pe toți angajații aflați în concediu la serviciu iar vizitele rudelor la pacienții din spital sunt suspendate.

Focarul de Covid-19 a fost descoperit după ce mai mulți pacienți internați în Spitalul Județean Suceava au fost confirmați pozitiv.

În aceste condiții, conducerea celei mai mari unități spitalicești din județ a decis să-i testeze și pe angajați. Rezultatele au arătat un număr record de infectări.

Printre cei testați pozitiv se numără și 7 medici, dintre care doi sunt șefi de secție. Cele mai multe cadre medicale pozitive sunt la Unitatea de Primiri Urgențe, unde se înregistrează 9 cazuri și la Medicină Internă, cu 5 cazuri.

Majoritatea bolnavilor sunt asimptomatici sau cu forme ușoare de boală și sunt acasă, în izolare, 7 zile cei vaccinați și 10 zile cei nevaccinați.

Medicul Alexandru Calancea, directorul Spitalului Județean Suceava, a declarat că, pentru a nu fi afectată activitatea de asistență medicală s-au luat o serie de măsuri.

Una din acestea a fost suspendarea concediilor de odihnă, iar angajații care se aflau în concediu și erau în oraș au fost chemați la serviciu.

O altă măsură dispusă de conducerea spitalului este de a interzice vizitarea pacienților, cu excepția cazurilor terminale.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Alexandru Neagu

Citește și: Coronavirus în România: 8.118 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 și 17 decese