Bucureşti – lista candidaţilor la alegerile parlamentare 2016

Mai mulți lideri politici candidează la alegerile parlamentare în București în pofida dosarelor penale în care sunt anchetați pentru fapte de corupție.

Copreședintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu, actualul președinte al Senatului, este trimis în judecată într-un dosar pentru mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului, dar vrea un nou mandat de senator.

 

Fostul președinte Traian Băsescu este primul pe listele PMP Bucureşti la Senat, deşi are un dosar penal. Fostul preşedinte este acuzat de spălare de bani de procurorii de la Parchetul General, după ce în perioada octombrie 2000-mai 2005 a încheiat, în mod presupus ilegal, mai multe contracte de vânzare-cumpărare a unor imobile.

Eugen Tomac acuzat de procurorii de la Parchetul General pentru abuz în serviciu candidează la Camera Deputaților de pe listele PMP București.

Ecaterina Andronescu deschide lista de candidați PSD pentru Senat în București, deși este urmărită penal în două dosare. Și Elena Udrea anchetată în mai multe dosare penale își mai dorește un mandat de deputat. Fostul ministru al Turismului și-a depus candidatura ca independent. Toate detaliile le găsiți aici.

 

Listele complete ale partidelor în București

Pe listele de la Camera Deputaţilor, PSD deschide lista cu inginerul Petrea Gabriel, iar pentru Senat cu Andronescu Ecaterina, profesor universitar.

Lista PSD BUCUREŞTI Camera Deputatilor

Lista PSD BUCUREŞTI Senat

PNL deschide lista la Camera Deputaților în Bucureşti cu Săftoiu Ana Adriana, profesoară, iar la Senat cu medicul Dănăilă Leon.

 

Lista PNL BUCUREŞTI Camera Deputatilor

Lista PNL BUCUREŞTI Senat

La PMP Bucureşti, primul pe lista Camerei Deputaților este Streiu Valeriu Andrei, de profesie inginer, iar la Senat este Băsescu Traian, de profesie ofiţer marină.

Lista PMP BUCUREŞTI Camera Deputatilor

Lista PMP BUCUREŞTI Senat

ALDE deschide lista la Camera Deputaților cu Constantin Daniel, de profesie inginer, iar la Senat cu Popescu-Tăriceanu Călin Constantin Anton, de profesie inginer.

Lista ALDE BUCUREŞTI Camera Deputatilor

Lista ALDE BUCUREŞTI Senat

La USR (Uniunea Salvați România) primul pe lista Camerei Deputaților este matematicianul Dan Nicuşor Daniel, iar la Senat este Alexandrescu Vlad Tudor, de profesie filolog.

Lista USR BUCUREŞTI Camera Deputatilor

Lista USR BUCUREŞTI Senat

Tot în Bucureşti vor mai candida la alegerile parlamentare și partidele ANR – Alianța Noastră România, UDMR, PER – Partidul Ecologist Român, PRU – Partidul România Unită, PRM – Partidul România Mare, PSR – Partidul Socialist Român, dar şi câţiva candidaţi independenţi.

Lista ANR BUCUREŞTI Camera Deputatilor

Lista ANR BUCUREŞTI Senat

Lista PER BUCUREŞTI Camera Deputatilor

Lista PER BUCUREŞTI Senat

Lista PRU BUCUREŞTI Camera Deputatilor

Lista PRU BUCUREŞTI Senat

Lista PRM BUCUREŞTI Camera Deputatilor

Lista PRM BUCUREŞTI Senat

Lista PSR BUCUREŞTI Camera Deputatilor

Lista PSR BUCUREŞTI Senat

Lista UDMR BUCUREŞTI Camera Deputatilor

Lista UDMR BUCUREŞTI Senat

Lista candidatilor independenti BUCUREŞTI Camera Deputatilor

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS