Confidenţialitate

BUCUREŞTI: Linie preorăşenească între comuna Berceni şi sudul Capitalei

Regia Autonomă de Transport Bucureşti asgură, din 22 mai, prin linia de autobuze 418, transportul călătorilor între comuna Berceni şi staţia Romprim din sudul Capitalei.

Tariful unei călătorii pe liniile preorăşeneşti va fi de 1,5 lei.

Linia, cea de a 19-a preorăşenească asigurată de RATB, va asigura legăurile între staţiile ‘Romprim’ şi ‘Berceni’, pe Şoseaua Olteniţei, strada Ion Iriceanu, Şoseaua Berceni, Comuna Berceni.

Numărul localităţilor pentru care RATB asigură transportul către Capitala a ajuns la 14.

În prezent, regia se afla în discuţii şi cu alte localităţi pentru înfiinţarea de noi linii, printre care Pantelimon, Chiajna şi Jilava.

‘Pentru deschiderea procedurii de înfiinţare a liniilor preorăşeneşti, este necesară în primul rând o solicitare în acest sens adresată RATB de către primăria localităţii interesată să beneficieze de serviciul de transport. Primarul general Gabriela Firea a creat deja cadrul legal, la sfârşitul lunii martie, când a propus Consiliului General al Municipiului Bucureşti, iar acesta a aprobat proiectul de hotărâre de înfiinţare a 56 de trasee între Capitală şi diverse localităţi ilfovene’, precizează un comunicat RATB.

Un abonament lunar pentru o linie preorăşenească costă 35 de lei, pentru două linii – 95 de lei, iar pentru toate liniile – 125 de lei.