BUCUREȘTI: La ora 19.00, se aprind luminițele de Crăciun

Pe 1 decembrie, la ora 19.00, se aprind luminițele de sărbători în Capitală. Anul acesta, în contextul Centenarului, bucureștenii vor putea admira ii și clopuri agățate în centrul orașului. Și tot vineri se deschide Târgul de Crăciun, în Piața Constituției.

Startul Sarbatorilor de iarna va fi dat în Piaţa Constituţiei de unde Primarul General, Gabriela Firea va aprinde şi iluminatul festiv de Crăciun.
Si tot vineri se deschide Târgul de Crăciun București. În fața Palatului Parlamentului, până pe 27 decembrie, veți găsi un târg de meșteșuguri și produse tradiționale cu peste 100 de căsuțe.

Vor fi și spectacole de muzică și dans din folclorul românesc, concerte, precum și activități interactive pentru întreaga familie: pationar în aer liber, carusel, ateliere creative și Casa lui Moș Crăciun.

Arta populară românească poate fi descoperită la Târgul de Crăciun București prin intermediul demonstrațiilor susținute de meșteșugari și artiști plastici, care vor împărtăși din secretele prelucrării sticlei, lemnului sau realizării decorațiunilor personalizate de Crăciun.

Bradul de Crăciun din acest an va fi decorat cu mii de beculețe colorate și va avea înălțimea de 30 de metri. Decorul târgului va fi completat și de povestea Nașterii Domnului, unde vizitatorii sunt așteptați să descopere cadrul cu Ieslea, pruncul Iisus, fecioara Maria, Iosif, îngerul și cei trei Magi.

Între 1 și 27 Decembrie, între orele 10:00 – 22:00, cei mici se pot bucura, gratuit, de caruselul magic, adus in piata special pentru ei. De asemenea, tot la târg este deschis și un patinoar.

Casa lui Moș Crăciun poate fi vizitată începând cu 1 Decembrie până in seara de Ajun, între 11:00 – 13:00 și17:00 – 22:00 cand copiii îi vor putea întâlni pe spiridușii moșului – Pachețică, Prăjiturică, Spiridușul Poștaș, Meșterul de jucării și Povestitorul.

Moș Crăciun va sosi în Târgul de Crăciun București pe 16 Decembrie și îi va aștepta pe copii în căsuța sa între orele 11:00 – 13:00 și 17:00 – 22:00, până pe 24 Decembrie.

Cei mici sunt invitați să își dezvolte creativitatea la atelierele gratuite organizate în Casa lui Moș Crăciun, pe 2,3, 9 și 10 decembrie, unde vor putea crea diverse ornamente și accesorii personalizate, fie vor avea ocazia de a învăța din tainele caligrafiei pentru a realiza scrisori deosebite cu dorințele lor pentru seara de Ajun. La Fabrica lui Moș Crăciun fiecare atelier cuprinde patru sesiuni a câte 30 de minute fiecare, iar grupele sunt formate din maxim 10 copii pe atelier.

Ediția din acest an a Târgului de Crăciun va reuni peste 1.000 de artiști, de la coruri prestigioase, orchestre, grupuri de colindători, interpreți de muzică populară, cântăreți folk, până la trupe rock și pop:Loredana, Smiley, Andra, Direcția 5, Bere Gratis, Voltaj, Horia Brenciu, Paula Seling, Luminița Anghel, Marcel Pavel, Pheonix, Iris, Vița de Vie, Gheorghe Zamfir, Fuego, Ștefan Hruscă, Ducu Bertzi, Orchestra Națională „Valahia”, Corul de Copii Radio, Orchestra „Mundi Colour”, fiind doar câțiva dintre artiștii care vor anima atmosfera serilor de iarnă la Târgul de Crăciun București.

„Dăruiește, fii mai bun! Și tu poți fi Moș Crăciun!”, acesta este mesajul pentru toți cei care vor să ajute copiii aflați în dificultate. Campania umanitară este organizată anual cu scopul de a încuraja vizitatorii să doneze cărți și jucării, făcând apel la solidaritate și implicare socială. Perioada de desfășurare este 1 – 20 Decembrie, iar punctul de donare se află la intrarea în Casa lui Moș Crăciun.

Tot in Piata Constitutiei va fi montat si Bradul de Crăciun de 30 de metri, decorat cu mii de beculete.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS