Confidenţialitate

Bucuresti: Intalnire a ministrilor de Externe din Romania si Ucraina

Cu ocazia vizitei la București, ministrul ucrainean de Externe a explicat că sprijinul României în această perioadă este esențial pentru țara sa. Întrebat dacă Ucraina a solicitat României livrarea de armament, Pavlov Klimkin a declarat că în acest moment nu există un astfel de contract și nici negociei în curs pentru livrarea de armament.

În schimb, spune șeful diplomației de la Kiev, Ucraina negociază cu mai multe state achiziționarea de muniție necesară pentru contracararea atacurilor din regiuniule Donețk și Lugansk.

La finalul discuțiilor cu omologul său, Bogdan Aurescu a spus că Ucraina trebuie să găsească o soluție pentru Canalul Bâstroe, conform legislației internaționale. Canalul navigabil construit pe malul stâng al Brațului Chilia a fost și este subiect de dispută între România și Ucraina de mai bine de 10 ani.

Partea română susține că această construcție afectează grav flora și fauna din Delta Dunării. Pe de altă parte a pierdut sume importante în urma construirii acestui canal pentru că navele care traversează Dunărea nu mai ies la Marea Neagră prin România, ci pe Canalul Bâstroe.