Confidenţialitate


BUCUREȘTI: Festivalul Haiducilor, în Parcul Naţional


BUCUREȘTI: Festivalul Haiducilor, în Parcul Naţional

A şasea ediţie a Festivalului Haiducilor începe joi, în Parcul Naţional, bucureştenii fiind invitaţi până duminică să participe la evenimentul care promite preparate culinare pentru toate gusturile şi muzică.

“Ceaunele vor clocoti de zor cele mai gustoase tocăniţe de mistreţ, oaie, cărnuri aromate de vânat şi pastrame în unt, grătarele vor sfârâi pline de păstrămuri, cârnaţi şi coaste haiduceşti, cuptoarele vor coace de zor pâine, pulpe de miel, purcei de lapte, gâşte şi raţe, iar proţapurile vor sta rând şi vor rumeni sute de kilograme de pastramă, berbecuţi lăsaţi la baiţ pentru ca aroma să fie pe placul haiducilor şi alte bunătăţi ce ‘lasă gura apă’ oricărui gurmand. Nu vor lipsi produsele de la stână, cum îi plac haiducului – balmoş şi bulz ciobănesc, mămăliga în pături, toate scăldate din belşug de străchini cu must proaspăt stors şi vin în căni de lut cum îi place haiducului să bea, bere din belşug şi licori aromate din fructe de sezon”, anunţă organizatorii.

Spectacolul gastronomic va fi desăvârşit de “Plăcinta gigant cu specific de toamnă”, de “Cârnatul tradiţional românesc ce va atinge dimensiuni record” şi de un “Ceaun cu vânat cum nu s-a mai pomenit vreodată” la un festival.

“Bucătărese şi bucătari iscusiţi vor mai pregăti de zor tochitură moldovenească la ceaun de la ea de-acasă, varză a la Cluj, gulaş, sarmale, fasole cu cârnaţi, tocăniţe dulci şi piperate, bob-gulaş cu fasole la ceaun, tocăniţe de hribi cu smântână la ceaun, bineînţeles nu vor lipsi magiunul şi ceaunele de zacuscă cu ghebe şi hribi şi multe alte reţete preparate la ceaune, piperate sau domolite, pe gustul tuturor. Nu vor lipsi nici plăcintele şi cozonacii din toate zonele ţării – plăcinte poale’n brâu, plăcinte boiereşti, plăcinte ardeleneşti servite cu horincă, plăcinta dobrogeană, plăcinte-n foi dulci sau sărate, plăcinte maramureşene sau pâinea coaptă în cuptor şi pe vatră, dulciuri de felurite feluri, dulceţuri, brânzeturi şi afumături, jamboane, muşchiuleţi, toate preparate proaspete şi fragede special aduse pentru a face masa haiducilor cât mai îmbelşugată şi pentru cs ospăţul să fie unul pe cinste”, se arată în comunicat.

Organizatorii mai anunţă “show-uri spectaculoase” şi muzică pe placul haiducilor.


Ultimele stiri
Ministerul Sănătăţii: 7 din 8 probe de apă analizate de la Spitalul “Sf. Maria” din Iaşi, neconforme |…

Proteste pentru schimbări în justiție au loc vineri seară în București și în alte orașe din țară: „Susținem…

Ce dosare importante au avut unii dintre magistrații care au stat în spatele președintei Curții de Apel București…

Solidaritate între magistrați, după denunțarea problemelor din justiție. Patru judecători din Arad au semnat scrisoarea magistraților: „Există acele…

Vrancea: Două femei au ajuns la spital cu suspiciune de botulism. Medicii veterinari au prelevat probe din mâncarea…

Două tipuri de lapte praf pentru bebeluși au fost retrase din magazine, după găsirea unei bacterii care provoacă…

Un alt magistrat confirmă neregulile din justiție. Procurorul Zafer Sadîc: S-au tot strâns numeroase probleme sistemice. Ce au…

Neamț: Un bărbat este cercetat pentru braconaj arheologic, după ce ar fi pătruns în zone de patrimoniu fără…

Peste 130.000 de oameni au semnat petiția adresată preşedintelui Nicuşor Dan şi premierului Ilie Bolojan prin care solicită…

Peste 500 de judecători și procurori din toată țara au semnat mesajul de sprijin pentru magistrații care au…