Confidenţialitate

București: Explozie puternică la un apartament din Vitan. Un bărbat de 84 de ani, intubat și transportat la spital

O explozie neurmată de incendiu s-a produs, luni, la un apartament de la etajul 2 al unui bloc situat pe strada Răcari din Capitală.

Un bărbat de 84 de ani a fost scos de pompieri de sub o placă de beton a fost preluat de un echipaj SMURD. Victima are arsuri, a fost intubată și transportată la Spitalul Bagdasar Arseni.

În urma exploziei – mai multe apartamente au fost avariate. Cauza exploziei nu a fost încă stabilită.

Purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov, Daniel Vasile.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În interior a fost găsită o persoană, un bărbat în vârstă de aproximativ 84 de ani, care era parțial prins sub o placă de beton și alte elemente de construcție desprinse din cauza suflului exploziei. A fost preluată această persoană, transportată la ambulanța SMURD, a fost stabilizată, prezenta arsuri pe aproximativ 18% din suprafața corporală, a fost intubată și transportată către Spitalul Bagdasar-Arseni. În afara acestei persoane rănite, nu au mai fost alte victime. Sunt și pagube însemnate, atât la nivelul etajului 2,  la apartamentele învecinate celui unde s-a produs explozia, dar și la etajul 3, unde se observă uși care sunt parțial îndoite din cauza suflului exploziei. Un perete din beton a fost desprins și a căzut în exteriorul clădirii, dar sunt și alte elemente de construcție care sunt vizibil afectate din cauza exploziei.”

“În urma exploziei, numeroase elemente de construcţie au fost dislocate (uşi, ferestre, zidărie)”, transmite ISU București-Ilfov. La faţa locului acţionează cinci autospeciale de stingere, o autospecială SMURD, una pentru descarcerare, precum şi Detaşamentul Special de Salvatori.

Toți locatarii blocului – aproximativ 30 de persoane – au fost evacuați. A fost cerut sprijinul Inspectoratului de Stat în Construcții pentru o evaluare a structurii de rezistență a clădirii.

Purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov, Daniel Vasile.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Am solicitat și sprijin din partea Inspectoratului de Stat în Construcții, pentru ca un specialist să evalueze aceste probleme care au rezultat în urma exploziei, în ceea ce privește elementele de construcție. Mă refer aici la scările de acces, mă refer la planșeu, la pereți și celelalte elemente de construcție. În funcție de această evaluare, vom lua decizia dacă vom permite sau nu locatarilor să intre în apartamente în orele următoare.”