Confidenţialitate

BUCUREȘTI: Edilul general anunţă o restrângere a cheltuielilor | VIDEO

Primarul General al Capitalei a declarat, vineri, într-o ședință online, că se impune o restrângere a cheltuielilor în această perioadă epidemică, pentru ca fondurile să fie redirecționate către sistemul sanitar.

Din totalul de 21 de companii înfiinţate de municipalitate, prin fuziune şi absorbţie, vor rămâne 13 societăţi comerciale, a anunțat Gabriela Firea.

“Restrângem din activităţile care nu sunt esenţiale. Bugete impresionante să meargă în continuare către Sănătate, de asemenea către domeniul social şi către serviciile de utilitate publică. Nu renunţăm la acele domenii de activitate în totalitate, dar ele se vor regăsi, ca departamente sau divizii, în cadrul companiilor care vor absorbi activitatea celorlalte. Nu este o renunţare la ideea de a înfiinţa companii municipale, ci este o reducere a acestora, având în vedere contextul economic şi social care va deriva în urma pandemiei de coronavirus”, a spus edilul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

8 companii municipale ar urma să fuzioneze, prin absorbţie, cu alte 5 societăţi comerciale ale Primăriei, conform unor proiecte de hotărâre care vor fi dezbătute, vineri, de către Consiliul General al Capitalei.

Gabriela Firea a mai anunțat că intenționează să cumpere 3.000 de teste pentru angajații din tranportul în comun, termoficare, iluminat public și din servicii sociale. Acestea se vor adăuga celor 6.000 de teste comandate pentru personalul medical.