Confidenţialitate

București: Doi bărbați, găsiți decedați, unul căzut între mașini, altul într-o fabrică dezafectată

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov (SABIF) a înregistrat, în ultimele 24 de ore, 708 solicitări pentru urgenţe de cod roşu şi galben, printre acestea fiind şi doi bărbaţi găsiţi decedaţi, unul căzut între maşini şi descoperit de proprietarii unui autoturism când îşi curăţau zăpada şi altul într-o fabrică de alcool dezafectată, a declarat, pentru News.ro, dr. Alis Grasu, managerul SABIF.

În ultimele 24 de ore au fost mai puţine solicitări, respectiv 1.258, dar numărul urgenţelor de cod roşu şi galben a rămas ridicat, respectiv 708. Dintre urgenţe, 99 au fost pentru cazuri în locuri publice, a explicat managerul SABIF.

Printre cele 99 de urgenţe au fost şi două cazuri de deces.

Ambulanţa a fost solicitată pentru un bărbat găsit decedat de proprietarii unei maşini în timp ce îşi deszăpezeau autovehiculul. Al doilea era într-o fostă fabrică de alcool“, a adăugat dr. Alis Grasu.

Printre cazurile de urgenţă au fost şi 29 de oameni fără adăpost: 14 dintre ei, cu hipotermie, au fost duşi în centrele sociale, opt la spitale, iar şapte nu au mai fost găsiţi atunci când a ajuns ambulanţa.

Alte urgenţe au fost 32 de luxaţii, entorse şi fracturi, 12 traumatisme prin cădere şi 14 naşteri, a adăugat managerul SABIF.