Confidenţialitate

BUCUREȘTI: Directorul demisionar al societății de salubritate din Sectorul 5, acuzat de numeroase ilegalități

Primăria Sectorului 5 al Capitalei a anunţat, luni seară, că directorul general al societăţii Salubritate Fapte 5 SA a demisionat în urma unei şedinţe la care a participat edilul Cristian Popescu Piedone.

Directorul adjunct al firmei este acuzat de mai multe ilegalităţi.

”În urma vizitei Primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, de astăzi, 1 februarie 2021, la societatea Salubrizare Fapte 5 S.A., care a durat peste şapte ore, directorul general şi-a dat demisia.

Directorul general adjunct a fugit la propriu după ce i-au fost adus la cunoştinţă ilegalităţile identificate, printre care faptul că nu au fost informări către Adunarea Generală a Acţionarilor, că nu există publicări în Monitorul Oficial a convocărilor şedinţelor AGA – partea a 4-a, că nu există niciun plan de management sau că contractele de mandat sunt nule, conform Ordonanţei de Urgenţă 109”, potrivit unui comunicat.

Totodată, au fost destituiţi trei şoferi care figurau şi la Salubrizare Fapte 5 S.A. şi care erau încadraţi şi la societatea Infrastructura DF5 S.A.

”La Salubrizare nu veneau la serviciu, motiv pentru care li s-a desfăcut contractul de muncă. Se vor face verificări şi la Infrastructură, pentru că, potrivit unor informaţii venite din rândul angajaţilor Primăriei, cei trei nu se prezentau nici la această societate”, a explicat Primăria Sectorului.

Cristian Popescu Piedone va prezenta o informare în detaliu despre actuala situație în cadrul primei şedinţe a Consiliului Local, acţionar majoritar al Salubrizare Fapte 5 S.A.