Confidenţialitate

BUCUREŞTI: “De Ziua Europei, nu ne lăsați să învățăm!”

Câţiva studenţi şi profesori de la Facultatea de Istorie a Universității București au protestat astăzi faţă de zgomotul produs de pregătirile pentru concertul organizat de Primăria Capitalei, cu ocazia Zilei Europei.

Concertul este organizat în Piaţa Universităţii, vis-a-vis de clădirea Universităţii, clădire în care se află şi sălile Facultăţii de Istorie.  Studenţii au coborât în stradă pentru scurt timp, încercând să atragă atenţia municipalităţii cu privire la faptul că zgomotul probelor de sunet şi al repetiţiilor împiedică desfăşurarea cursurilor.

Decanul Facultăţii de Istorie, Florentina Niţu, a declarat pentru Agenţia de presă News.ro că primarul general al Bucureştiului dă dovadă de ”rea credinţă”, după ce solicitările făcute în luna februarie de a nu mai fi organizate evenimente în faţa instituţiei de invăţământ au rămas fără răspuns, iar de Ziua Europei, începând cu ora 11.30, pe esplanada cu statui se desfăşoară numeroase programe artistice. În replică, Gabriela Firea a cerut ”înţelegere”, dând exemplu faptul că în toate capitalele de pe continent au loc evenimente de gen.

La întâlnirea dintre Gabriela Firea şi decanul Facultăţii de Istorie, primarul Capitalei a spus: ”Este o bucurie pentru toată lumea. Ne-am fi bucurat să participe la aceste evenimente (Facultatea de Istorie, n.r.)”.

(foto: Rezistenţa urbană)