Confidenţialitate

București: Condamnat la 23 ani închisoare, un deţinut a evadat din Spitalul “Bagdasar Arseni”

Un deţinut condamnat la 23 ani închisoare pentru tâlhărie a evadat din Spitalul “Bagdasar Arseni”, unde era la internat pentru investigaţii medicale.

Fugarul este îmbrăcat în pantaloni scurţi şi halat alb.

Penitenciarul Rahova a anunţat că, miercuri dimineaţa, individul a părăsit unitatea medicală bucureșteană, unde se afla internat pentru investigaţii.

La momentul evadării, deţinutul era îmbrăcat cu pantaloni scurţi de culoare bleumarin, tricou bleumarin, halat alb şi mască chirurgicală şi purta adidaşi de culoare neagră cu talpă albă.

În vederea capturării deţinutului au fost dispuse măsuri specifice, respectiv: sesizarea secţiilor 15 şi 26 Poliţie, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi Secţia Urmăriri din cadrul Direcţiei Generale a Municipiului Bucureşti, cooperarea cu Inspectoratul General al Poliţiei Române, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, precizează sursa citată.

De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei verificări interne, care să stabilească circumstanţele procedurii evadării.

În vârstă de 32 de ani, Adrian Constantin Dincă execută o pedeapsă de 23 de ani şi 10 luni pentru tâlhărie calificată.

Părăsirea de sub escortă fără autorizare este asimilată evadării şi se pedepseşte conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la şase luni la trei ani.

Penitenciarul anunţă că, pentru orice informaţie cu privire la persoana în cauză, oamenii pot apela la numărul unic de urgenţe 112 sau Penitenciarul Bucureşti – Rahova, la numărul de telefon: 021/420 0810, 0752.090.229.