Confidenţialitate

București: Au fost deschise mai multe centre de colectare a ajutoarelor pentru sinistrații din Turcia și Siria | FOTO

Mobilizare pentru oamenii afectați de cutremurele din Turcia. În București au fost deschise mai multe centre unde se strâng ajutoare: două dintre acestea sunt în Sectorul 3, unul în Sectorul 6, iar altul în Sectorul 4. Raul Bambu a fost la unul dintre aceste puncte de colectare și a aflat cele mai urgente nevoi ale sinistraților: printre altele, pături, haine groase și alimente.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În Sala de Sport a Liceului „Dacia” din Sectorul 4 era forfotă încă de la ora 09:30, unde mai mulți angajați ai Primăriei descărcau zeci de radiatoare dintr-o dubă. Pe cutiile aparatelor de încălzit scrie „Fabricat în Turcia”. Acolo se vor întoarce acum pentru a-i încălzi pe oamenii lăsați fără locuințe de cutremurele devastatoare care au lovit țara.

Vor fi strânse și trimise și pături, alimente, haine groase sau obiecte de igienă, spune Marius Neagu, unul dintre coordonatori.

Imediat după deschiderea punctului de colectare a ajutoarelor au început să sosească, pe rând, din toate colțurile Bucureștiului, și primii oameni încărcați cu pungi și cutii pline.

„Din puținul nostru încercăm să-i ajutăm măcar să treacă de perioada asta cea mai dificilă”

Ana Maria spune că a adus haine pentru copiii: „Sunt și eu mama unui băiețel și întâmplările din Turcia și Siria ne-au afectat atât de tare și vrem să ajutăm chiar dacă nu avem de toate, chiar dacă nu avem nici noi. Din puținul nostru încercăm să-i ajutăm măcar să treacă de perioada asta cea mai dificilă”.

Raul Bambu: Ce ați adus?

Ana Maria: „Am adus haine de bărbat, de copii și de damă”.

Ana Maria a mai spus că plănuiește să revină: „Încercăm să cumpărăm și lapte praf pentru copii, pamperși, șervețele umede”.

Și Alexandru s-a gândit la copii și le-a adus jucării: „Hăinuțe pentru copii și câteva jucării că le ridică moralul”.

Obiectele se colectează în sala de sport a Liceului Dacia

Amintirile dureroase provocate de tragicul cutremur care a lovit România în 1977 l-au făcut și pe Tudor să aducă ajutoare: „Chiar dacă eram în Brașov, știu ce a însemnat cutremurul din 1977, iar ce e în Siria și Turcia – e clar că oamenii aceia au nevoie de așa ceva. Am adus ce este nevoie acum: două pături, o scurtă groasă de iarnă, vreo 6 pulovere – și de damă și de bărbați”.

Obiectele destinate persoanelor afectate de cutremur se colectează în Sala de Sport a Liceului Dacia până vinerea viitoare, între 8 dimineața și 8 seara.

Sursa foto: Europa FM / Raul Bambu

Citește și: Echipa de salvatori români trimisă în Turcia a reușit să scoată de sub dărâmături un tânăr de 16 ani | VIDEO