Confidenţialitate

București: Anchetă deschisă de Poliție după ce 2 minore au fost agresate sexual de un asistent maternal | AUDIO

Anchetă deschisă de Poliție după ce două minore au fost agresate sexual de către un asistent maternal, în Capitală. Faptele ar fi avut loc în vara anului trecut, când cele două minore au fost internate într-un centru de pe raza Sectorului 4.

Cercetările au fost începute în luna iulie 2021, când un reprezentant al unui centru de primire în regim de urgență a anuntat Secția 26 poliție că două minore ar fi fost victimele unor agresiuni sexuale.

Posibilul agresor ar fi fost chiar asistentul maternal la care fetele se aflau în plasament, acesta fiind bănuit de viol, agresiune sexuală și coruperea sexuală a minorilor.

Preşedintele Consiliului Tinerilor Instituţionalizaţi, Vişinel Bălan, a scris pe Facebook despre acest caz, acuzând DGASPC Sector 4 că a refuzat să vină în sprijinul copiilor abuzaţi.

Potrivit acestuia, anual, peste 1000 de copii aflaţi în grija asistenţilor maternali sunt abandonaţi de aceștia în instituţiile de stat.
Vișinel Bălan apreciază că ideea angajării unor oameni ca să îngrijească copiii abandonaţi s-a transformat într-o rușine națională cu rezultate catastrofale vizibile.

Sursa foto: Unsplash / M.

Citește și: Ministerul Muncii pregătește din nou acordarea șomajului tehnic, pe fondul creșterii cazurilor Covid-19, anunță ministrul Budăi | AUDIO

Autor: Adriana Sârbu

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.