Confidenţialitate

BUCUREȘTI: 18 persoane au folosit adeverințe false pentru a ieși din casă, pe 1 mai | AUDIO

18 persoane au folosit vineri adeverințe false pentru a ieși din casă, în Capitală. Poliți a întocmit pe numele lor dosare penale, pentru fals și uz de fals sub semnătură privată.

În urma verificării unor adeverințe emise de angajator, s-a stabilit că persoanele respective fie aveau contractele de muncă suspendate, fie nu au fost niciodată angajate ale societăților respective.

Adeverințele sunt verificate de polițiști pe loc, la fel cum fac și cu cărțile de identitate, a spus la Europa FM, Diana Sarca, purtător de cuvânt al Poliției Capitalei:

“La momentul în care am verificat persoanele, am verificat și aceste adeverințe care atestau că erau angajate la o anumită firmă. Din verificări a rezultat că persoanele nu au fost angajate niciodată la firma respectivă, fie aveau contractele suspendate”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Cercetările sunt continuate sub supravegherea unităților de parchet, urmând a se stabili modul în care persoanele respective au intrat în posesia adeverințelor. Vă informăm că aceste acțiuni continuă și încercările de eludare a legii vor fi descoperite. Falsul în declarații este infracțiune și este pedepsit de legea penală”, transmite Poliția.