Confidenţialitate

București: 10 clădiri de locuințe de tip monument istoric sau aflate în zone protejate vor fi consolidate seismic cu bani din PNRR | AUDIO

Primăria Capitalei anunță că 10 clădiri de locuințe – toate monument istoric sau aflate în zone protejate – vor fi consolidate seismic. Au fost deja semnate contractele. E vorba de peste 15 milioane de euro, bani primiți prin PNRR.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cele 10 clădiri monument istoric sau aflate în zone protejate din București vor fi consolidate seismic, dar și renovate energetic. Toate se află în clasa de risc seismic 1.

Printre aceste clădiri se află și Clubul A de pe strada Blănari, Nr.14 – cel mai vechi club studențesc din România și locul în care s-au lansat multe trupe rock românești de-a lungul timpului.

De asemenea, clădirea în care a funcționat în communism celebra cofetărie Cireșica, de lângă Liceul „Lazăr”.

Unele dintre aceste clădiri se află în centrul vechi al Capitalei.

Aceste contracte semnate acum se adaugă la celelalte imobile care au obţinut finanţare prin PNRR în valoare de aproximativ 30 de milioane de euro. Capitala are însă peste 360 de imobile încadrate în clasa de risc seismic 1.

Asta înseamnă că, în cazul unui seism cu magnitudinea de 7, similar celui din 1977, în acest moment, 363 de clădiri au risc ridicat de prăbușire. Comparativ, la seismul din 1977 s-au prăbușit 33 de clădiri.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Ministrul Dezvoltării: România nu este pregătită pentru un eventual cutremur | VIDEO