Confidenţialitate

Bucureștenii vor plăti 330 lei pe gigacalorie. Consilierii generali au aprobat propunerea lui Nicușor Dan

Prețul gigacaloriei în București va ajunge la 330 de lei fără TVA, de la 1 aprilie, adică prețul căldurii în Capitală va fi de 2,4 ori mai mare. 

Proiectul a fost adoptat cu 33 de voturi “pentru”, 19 “împotrivă” şi o abţinere, potrivit Agerpre. Astfel, de la 1 aprilie, locuitorii din Capitală care sunt racordați la sistemul centralizat de încălzire vor plăti mai mult pentru căldură.

Cu alte cuvinte, facturile vor fi mai mult decât duble, după ce consilierii locali au aprobat proiectul inițiat de Nicușor Dan.

În prezent, valoarea gigacaloriei pe care o plătesc consumatorii finali este acum 137 de lei fără TVA. Va crește la 330 de lei fără TVA.

Primarul General, Nicușor Dan: „Pe ceea ce înseamnă termoficare, există din nou această situație excepțională, cu creșteri de 200% pe prețul gazului. În mod justificat, Guvernul face un ajutor pentru persoanele care sunt conectate individual și atunci nu putem să lăsăm exact cetățenii care sunt racordați la cetățenii care sunt racordați la sistemele centralizate din orașe doar la mâna autorităților locale, care unele nu-și permit.”

Prețul gigacaloriei pe care îl plătesc bucureștenii, cel deja subvenționat de Primărie, nu a mai fost modificat din 2011.