Confidenţialitate

Bucureștenii care au locuri de parcare și care nu depun și o declarație de impunere vor fi amendați

Bucureștenii care dețin un loc de parcare de la municipalitate mai au un drum de făcut la administrațiile locale pentru a nu fi sancționați.

Pe lângă plata taxei, ei sunt nevoiți să depună, până la 31 ianuarie, o declarație de impunere.  În unele sectoare însă, termenul a fost prelungit până la 31 martie.

Decizia a fost luată de Consiliul General și cine nu o respectă riscă să se trezească cu amenzi de sute de lei.

 

Contractul pentru închirierea locului de parcare se reînnoiește automat, odata cu plata taxei, care trebuie efectuată pana la 31 martie..

Însă, pe lângă achitarea acesteia, bucureșteni sunt acum nevoiți să depună și o declarație de impunere privind, cităm, ”stabilirea taxei pentru utilizarea locurilor publice”.

 

Cine nu depune această declarație de impunere nu-și va pierde locul de parcare, însă riscă să fie sancționat cu amenzi care pot ajunge la câteva sute de lei.

În sectorul 2, spre exemplu, documentul se depune până la 31 ianuarie (inclusiv pe mail), iar în sectorul 1 pâna la 31 martie.

 

Pe de altă parte, Primăria sectorului 3 al Capitalei a anunțat că declarația se poate depune până la 31 martie la sediul Directiei Utilitati Publice din sos. Mihai Bravu nr. 428 (în incinta Colegiului Național Mihai Bravu), dar și pe mail – după cum le-a explicat Robert Negoiță bucureștenilor din sectorul său.

UTIL! Declaratiile de impunere cu privire la PARCARILE DE RESEDINTA se pot depune pana la 31 MARTIE! #iLoveS3Am prelungit termenul, fiind evident ca e imposibil ca toata lumea sa depuna aceasta declaratie pana la 31 ianuarie, asa cum este prevazut in Hotararea nr. 218/2015, data de Consiliul General al Municipiului Bucuresti in luna decembrie. Hotararea, care stabileste nivelul impozitelor si taxelor locale in Municipiul Bucuresti pentru anul 2016, este valabila pentru toate sectoarele Capitalei. In Sectorul 3, ca sa evitam formarea cozilor, am decis ca declaratiile de impunere se pot transmite si pe e-mail, la adresa declaratieimpunere@primarie3.ro. Cei care nu au e-mail sunt asteptati, pana pe 31 MARTIE 2016, la sediul Directiei Utilitati Publice Sector 3 din soseaua Mihai Bravu nr. 428 (in incinta Colegiului Tehnic Mihai Bravu). Programul de lucru cu publicul este de luni pana joi intre orele 8.30-16.30, iar vineri intre orele 8.30-14.00.

Posted by Robert Negoita on Wednesday, January 27, 2016

Același termen este valabil și în sectorul 4.