“Bubbles”, un scenariu despre cimpanzeul lui Michael Jackson, pe primul loc în Black List 2015 – VIDEO

“Bubbles”, un scenariu despre cimpanzeul adoptat de cântăreţul Michael Jackson, ocupă locul 1 în Black List 2015, un top al celor mai bune scenarii de la Hollywood care nu au fost transformate în filme, potrivit billboard.com.

Textul, scris de Isaac Adamson, spune povestea unui pui de cimpanzeu, care ajunge celebru, după ce este adoptat de Michael Jackson.

Bubbles a fost adoptat de regele muzicii pop în 1983 şi, de atunci, a fost tratat regeşte. Celebrul cimpanzeu îl însoţea frecvent pe Michael Jackson, era cazat la cele mai luxoase hoteluri, servea cina în restaurante celebre şi purta cele mai scumpe haine.

Black List 2015 cuprinde 81 de scenarii şi au fost anunţate luni, pe Twitter.

Trei dintre ultimele şapte lungmetraje care au câştigat premiul Oscar la categoria “cel mai bun film” au fost produse pe baza unor scenarii incluse în ediţiile anterioare ale topului Black List, ca şi opt dintre ultimii 16 câştigători de Oscar la categoria “cel mai bun scenariu”.

“Bubbles”, de Isaac Adamson, a ocupat primul loc în acest clasament, cu 44 de voturi.

“Stronger”, de John Pollono, ocupă locul al doilea, cu 40 de voturi. Scenariul spune povestea adevărată a lui Jeff Bauman, care, după ce şi-a pierdut ambele picioare în urma atentatului cu bombă comis la Maratonul de la Boston din 2013, a jucat un rol important în eforturile despuse de Poliţia americană pentru a-i identifica pe suspecţi.

“Rocket”, de Jeffrey Gelber şi Ryzan Belenzon, s-a clasat pe locul al treilea, cu 37 de voturi. Scenariul spune povestea lui Roger “Rocket” Clemens, unul dintre cei mai buni jucători de baseball din istorie.

Topul 10 al celor mai bune scenarii de la Hollywood care au rămas în stadiul de proiect este completat de textele “The Libertine” (Ben Kopit, 36 voturi), “Crater” (John J. Griffin, 34 voturi), “Miss Sloane” (Jonathan “Jonny” Perera, 31 voturi), “True Fan” (John Whittington, 28 voturi), “Pale Blue Dot” (Brian C. Brown şi Elliott DiGiusseppi, 26 voturi), “Reagan” (Mike Rosolio, 25 voturi) şi “Bump” (Ori Guendelman şi Rob McClelland, 21 voturi).

Publicat pentru prima dată în 2005, Black List se bazează pe un sondaj anual realizat iniţial de câteva zeci de producători de top de la Hollywood, care au numit fiecare scenariile lor preferate ce nu s-au materializat în filme. Topul a devenit tot mai popular, iar la ultimele ediţii au participat peste 500 de directori de studiouri şi producători de film.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS