Confidenţialitate

BTS, prima formaţie K-pop care domină vânzările de albume în SUA

Trupa sud-coreeană de băieţi BTS a devenit, duminică, prima formaţie de K-pop care a ajuns pe primul loc în topul vânzărilor de albume în Statele Unite, notează Agerpres.

Cunoscuţi pentru înfăţişarea lor de adolescenţi siguri pe ei, tunsorile asemănătoare celor de la începutul epocii Beatles şi coregrafiile sincronizate la milimetru, cei şapte băieţi sunt imaginea unui gen muzical din ce în ce mai popular în afara Coreii.

Duminică, au înregistrat un nou succes ajungând în fruntea Billboard 200, clasamentul săptămânal al celor mai bine vândute 200 de albume în Statele Unite, care ia în calcul şi platformele de streaming.

”Primul loc în clasament este o premieră pentru grupul de şapte tineri şi este primul album de K-pop care ajunge pe primul loc” a anunţat Billboard în comunicatul care însoţeşte publicarea topului.

Trebuie spus că membrii trupei, Suga, J-Hope, Rap Monster, Jimin, V, Jungkook şi Jin, au devenit în ultimii ani un fenomen mondial.

Potrivit unui analist din domeniu, BTS a fost cel mai discutat subiect pe Twitter în 2017 cu de două ori mai multe menţionări pe reţeaua de socializare decât Donald Trump şi vedeta pop canadiană Justin Bieber împreună.

Cel mai nou album al trupei, ”Love Yourself: Tear” a devansat de pe prima poziţie Billboard 200 albumul ”Beerpong and Bentleys”, al formaţiei de hip hop Post Malone.

”Întrucât ‘Love Yourself: Tear’ este în cea mai mare parte în coreeană, este primul album într-o limbă străină care ajunge pe primul loc în ultimii 12 ani” după albumul ”Ancora” al cvartetului vocal Il Divo, potrivit Billboard.

Vestea a provocat entuziasm în Coreea de Sud, potrivit DPA. ”Este o săptămână importantă pentru K-pop! a comentat Ministerul de Externe din Coreea de Sud pe Twitter. ”BTS face istorie după ce ‘Love Yourself: Tear’ a devenit primul album K-pop care ajunge pe primul loc în topul Billboard 200. Felicitări BTS!”

Cel mai recent succes global sud-coreean comparabil a fost cel al cântăreţului Psy cu hitul ”Gangnam Style”, însă albumul său nu a ajuns pe primul loc în Statele Unite.