Confidenţialitate

Bruxelles: Aproximativ 50.000 de belgieni au participat la un protest faţă de măsurile sanitare din pandemie | VIDEO

Câteva stații de metrou din Bruxelles și sediile unor instituții europene au fost atacate. Forţele de ordine au folosit tunuri cu apă şi gaze lacrimogene.

Protestul  care a început în cartierul European al oraşului, în apropierea sediului Comisiei Europene a degenerat în violențe.

Demonstranţii au aruncat cu obiecte în poliţie şi au vandalizat unele clădiri. Au fost sparte geamurile Serviciului de Acţiune Externă al Uniunii Europene, principalul organism diplomatic al acesteia.

În replică, forțele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă

Protestatarii au arborat steaguri germane, franceze şi poloneze. Au fost văzute şi steaguri româneşti, relatează unele agenții de presă.

Cel puţin 70 de persoane au fost arestate în timpul protestului. Trei poliţişti şi 12 protestatari au fost transportaţi la spital. Niciunul nu a suferit răni grave.

Protestul din Bruxelles a fost cel mai mare dintr-o serie de demonstraţii desfăşurate în capitala belgiană în ultimele luni.

Manifestaţii împotriva certificatului sanitar, necesar, printre altele, pentru a avea acces în restaurante şi la evenimente culturale, au loc frecvent  în Bruxelles de câteva săptămâni.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Ioana Brustur Căpitanu

Sursa foto: Twitter/CarolineAdriaa1

Citește și: Sindicat STB: Vom relua lucrul în momentul în care domnul Adrian Criţ nu va mai fi director general