Confidenţialitate

Bruxelles: acord de gestionare a crizei imigranţilor

Înțelegerea va intra în vigoare duminică, pe 20 martie. Din acel moment, toţi imigranţii clandestini care vor ajunge în Grecia din Turcia vor fi trimişi înapoi pe teritoriul turc după ce vor fi înregistraţi şi solicitările lor de azil vor fi procesate. În cadrul reuniunii s-a stabilit ca pentru fiecare migrant intrat ilegal şi returnat în Turcia, UE să ia un refugiat din Turcia, în cadrul schemelor deja stabilite anul trecut.

Participant la reuniune, președintele Klaus Iohannis, a declarat că returnarea refugiatilor se va face respectând legislația internațională, iar expulzările vor fi individuale, nu în grup.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Un oficial turc a precizat că deportările vor începe de pe 4 aprilie, iar în acelaşi timp va începe şi procesul de repartizare a refugiaţilor sirieni în Europa. Președintele Klaus Iohannis a subliniat că mecanismul este unul excepțional și temporar. Deciziile de astăzi nu introduc cote noi, nu introduc cote suplimentare pentru România. Se vor face în cadrul cotelor aprobate anul trecut deja, a explicat şeful statului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.