Brigada Rutieră se delimitează de mesajul purtătorului său de cuvânt către cei care „urăsc Poliția”

Brigada Rutieră a transmis miercuri dimineața un mesaj prin care se delimitează de postarea pe pagina de Facebook a Poliției Române a comisarului șef, Ovidiu Munteanu.

După ce a evaluat pagina poliției Române cu 5 stele, Ovidiu Munteanu, purtător de cuvânt al Brigăzii Rutiere București a scris: „Pentru toţi care jigniţi şi urâţi Poliţia Română, vă rog ca data viitoare când aveţi probleme să apelaţi la oricine altcineva, nu la poliţie. Când vă fură bunurile, când vă agresează pe stradă, la accidente rutiere, vă rog să apelaţi la vecini, la popi, la rude, dar nu la poliţie.”

Contactată de Europa FM, Poliția Capitalei a transmis următorul mesaj, cu mențiunea că este vorba de punctul de vedere al Brugăzii Rutiere:

„Cu privire la mesajul postat pe pagina de socializare a Poliției Române de către colegul nostru Ovidiu Munteanu, vă aducem la cunoștință faptul că Brigada Rutiera nu achiesează la cele transmise, mesajul fiind unul strict personal.Brigada Rutieră vă asigură că este și va rămâne în slujba cetățeanului, indiferent de situație.”

Incidentul are loc în contextul în care după ce Poliția a retras plăcuțele și permisul de conducere bărbatului care conducea o mașină cu plăcuțe de înmatriculare ofensatoare la adresa PSD, ratingul paginii de Facebook a instituţiei a scăzut la mai mult de jumătate.

Ca urmare, poliţiştii au început să îşi acorde singuri cinci stele, încercând să recupereze pierderile, dar și să-i îndemne pe alți colegi să facă același lucru.

Iritat, însă, de reacţiile negative, purtătorul de cuvânt de la Brigada Rutieră le sugerează oamenilor să nu mai apeleze la Poliţie, atunci când au o problemă.

Şi Valentin Rîciu, consilierul ministrului de Interne Carmen Dan, a acordat cinci stele paginii de Facebook, pentru că, susţine el „este o instituţie care merită respect”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS