Brexit: Premierul David Cameron își anunță demisia

Premierul Marii Britanii, David Cameron, și-a anunțat demisia, după ce britanicii au hotărât că Regatul Unit trebuie să părăsească Uniunea Europeană. Voința celor care au votat pentru ieșirea țării din Uniunea Europeană trebuie respectată,  a declarat Cameron.

David Cameron a spus într-o conferinţă de presă organizată la Downing Street că ţara sa are nevoie de un nou premier și de “lideri noi” după rezultatul referendumului.

“Ar trebui să avem un nou prim-ministru pînă în octombrie”, a continuat el.

David Cameron a adăugat că va rămâne la conducere pentru încă cel puţin trei luni. Aceata a mai precizat că ţara ar trebui să aibă un nou şef al Guvernului până la congresul Partidului Conservator din octombrie.

Economia Marii Britanii e “fundamental puternică”, a mai spus David Cameron. “Nu vor fi schimbări imediate în ceea ce-i privește pe investitori”.

Cameron a adăugat că viitorul premier al Marii Britanii va începe negocierile pentru ieşirea din UE.

„Voi face tot ce pot, în calitate de premier, să stabilizez această navă în următoarele săptămâni şi luni, dar nu cred că ar fi corect ca eu să fiu căpitanul care ne cârmeşte ţara către următoarea sa destinaţie”, a mai spus el.

„Am spus şi înainte – Marea Britanie poate supravieţui în afara UE”, a mai afirmat Cameron.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS