Confidenţialitate

Brașovul vrea să organizeze Jocurile Olimpice de Tineret din 2028. Urmează ca autoritățile să depună dosarul

Brașovul ar putea candida pentru organizarea Jocurile Olimpice de Tineret pentru ediția din 2028. După o întâlnire la Guvern, la care au participat mai mulți oficiali, premierul Nicolae Ciucă a cerut un plan privind candidatura pentru găzduirea competiției internaționale.

Propunerea Comitetului Olimpic și Sportiv Român vine și în contextul în care, în 2013, Brașovul a găzuduit și Festivalul Olimpic al Tineretului European.

La discuțiile de luni de la Guvern au participat, printre alții, Mihai Covaliu, președintele COSR, Gheorghe Popescu, consilierul pe sport al premierului, dar și liderii politici din Brașov: primarul Allen Coliban, dar și președintele Consiliului Județean.

Principalele argumente aduse pentru pentru cadidatura Brașovului sunt că în ultimii ani au fost modernizate mai multe domenii schiabile și că se pregătește o sală polivalentă pentru care a fost deja ales constructorul.

Urmează ca autoritățile să facă demersurile pentru depunerea dosarului de candidatură.

Brașovul a candidat la organizarea acestor jocuri și pentru ediția din anul 2024, dar a fost ales un oraș din  Coreea de Sud.

Citește și: Misiunea Verde, cu Mona Nicolici: Brașovul, ales de ONU să devină centrul de dezvoltare sustenabilă în domeniul sănătății | AUDIO