Confidenţialitate

Misiunea Verde, cu Mona Nicolici: Brașovul, ales de ONU să devină centrul de dezvoltare sustenabilă în domeniul sănătății | AUDIO

La a doua ediție a Forumului Orașelor Verzi, primarul Allen Coliban a anuntat că, dintre toate orașele lumii, Brașovul a fost ales de organismele Națiunilor Unite să devină centrul de dezvoltare sustenabilă în domeniul sănătății.

Acest lucru înseamnă că la Brașov vor veni investiții masive pentru cercetare în domeniul sănătății, în special în prevenție, la care va avea acces orice țară sau oraș din lume, pentru a asigura populației o viață sănătoasă, la toate vârstele.

Decizia ONU nu este întâmplătoare. Brașovul are cea mai mare flotă de autobuze verzi din România, un master plan pentru trasee de biciclete care să conecteze toate cartierele orașului, iar cele 75 de clădiri aflate sub administrația locală consumă 100% energie regenerabilă.

În plus, autoritățile locale au în plan construirea unul parc fotovoltaic și vor să transforme pădurile din jurul orașului într-un parc natural în beneficiul sănătății și a educației oamenilor săi.

Este primul oraș din România care și-a propus să-și reducă emisiile de carbon cu 55% până în 2030 și să atingă neutralitatea climatică până în 2050.

Dincolo de planurile solide pe care le are orașulbrașovenii și turiștii care îl vizitează în aceste zile, au parte de evenimente care -i aducă mai aproape de sustenabilitatea de mediu.

Allen Coliban a povestit în Misiunea Verde ce a organizat în săptămâna verde:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Facebook Forumul Oraselor Verzi