Confidenţialitate

Brașovenii vor avea parcări pentru biciclete. Primăria vrea să le amplaseze în mai multe cartiere

Primaria Brașov pregătește noi facilități pentru bicicliști, prin amplasarea de parcări de cartier pentru aceștia. Locurile în parcările securizate pentru biciclete vor putea fi închiriate contra a 5 lei pe lună.

Parcările pentru biciclete vor fi amenajate sub forma unor containere securizate, cu o capacitate de 50 sau de 25 de locuri.

Acestea vor fi independente energetic, având incluse panouri fotovoltaice.

Accesul se va face printr-un sistem securizat, cu yală electromagnetică și cititor de card, iar fiecare parcare va fi dotată cu o cameră de supraveghere.

Primăria anunță că primele 3 parcări vor deservi cartierele Astra, Noua si Tractorul, urmând ca până la finalul anului să fie amplasate containere securizate și în celelalte zone ale orașului.

Închirierea unui loc de parcare se va face conform regulamentului care se afla acum în dezbatere publică.

Potrivit propunerii primăriei, taxa de închiriere va fi de 60 lei pe an, respectiv 5 lei/ lună, iar daca cererile vor depăși disponibilitatea, se va organiza licitație.

Fiecare proprietar din zonă va putea închiria maximum două locuri de parcare, dar nu mai mult de 4 locuri pentru fiecare familie.

Foto: Shutterstock

Citește și: Proiect: Șoferii care nu-și plătesc amenzile în două luni ar putea rămâne fără permis de conducere până la achitarea dărilor