Confidenţialitate

Proiect: Șoferii care nu-și plătesc amenzile în două luni ar putea rămâne fără permis de conducere până la achitarea dărilor

Șoferii care nu își plătesc amenzile de circulație în termen de două luni de la primirea acestora, ar putea rămâne fără permisul de conducere. Asta prevede un proiect de lege inițiat de mai mulți parlametari. Inițiativa a fost înregistrată la Camera Deputaților pentru dezbateri.

Inițiativa legislativă a fost înregistrată la Camera Deputaților și își propune să modifice Ordonanța numarul 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice.

Inițiatorii, parlamentari de la PNL, PSD, UDMR și neafiliați spun că România are un nivel scăzut de achitare a amenzilor rutiere.

Acest lucru influențează bugetele locale prin neplata sau plata cu întârziere a amenzilor rutiere.

În acest context, parlamentarii vor ca șoferii care nu-și plătesc amenzile de circulație să aibă permisul suspendat dacă nu își achită amenzilor în termen de 60 de zile.

Iar suspendarea dreptului de a conduce să rămână în vigoare până când șoferul în cauză plătește amenda.

„E o forma de disciplinare a șoferilor”, susțin inițiatorii.

 Citește și: Firmele de reparaţii auto care au achitat serviciile pe care Euroins şi City trebuia să le plătească cer autorităților începerea de urgență a plăților