Brașovenii protestează împotriva poluării

Majorarea tarifului de salubrizare şi problemele legate de poluare au încins spiritele la Brașov, înaintea și în timpul unei ședințe de consiliu local.

Mai mulți brașoveni au protestat în fața Primăriei, reclamând faptul că autoritățile nu iau masuri concrete pentru îmbunătățirea calității aerului.

Mai mulți militanți pentru mediu s-au adunat în fața primăriei înainte de ședința consiliului local, în care urma să fie supus votului noul regulament de salubrizare.

Brașovenii, care au aflat că vor plati taxe mai mari pentru ridicarea gunoiului, au protestat, readucând în atenția autorităților faptul că nivelul de poluare de la Brașov este foarte ridicat și că nu se oferă explicații în acest sens.

Regulamentula fost retras de pe ordinea de zi.

El va fi, însă, reanalizat, iar primarul le-a transmis protestatarilor că, în proiectul de buget pe anul acesta, sunt cuprinşi banii pentru achiziţionarea echipamentelor necesare înființării unor laboratoare mobile pentru monitorizarea calităţii aerului.

Braşovul este, alături de Bucureşti şi Iaşi, unul dintre cele mai poluate oraşe din România, iar ministrul mediului a cerut în mod repetat primăriilor să ia măsuri.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS