Brașov: Un urs a fost văzut alergând în zona unui mall din oraș

Un urs a fost văzut marți, la prânz, alergând pe străzile din apropierea unui mall, într-o zonă aglomerată din municipiul Brașov. După ce a stârnit panică în cartierul Tractorul, ursul a traversat orașul și a ieșit pe un câmp din apropiere.

În jurul orei 13.00, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brașov a dat un mesaj de avertizare prin RO-ALERT, pentru a-i atenționa pe oamenii aflați în cartierul Tractorul cu privire la faptul că în zonă se află un urs.

Mai mulți brașoveni au publicat filmări cu ursul, care a traversat mai multe străzi și curți. Un echipaj SMURD, reprezentanții ISU și jandarmii s-au deplasat în zonă pentru a interveni.

Animalul sălbatic a ajuns la câteva zeci de minute distanță pe strada Hărmanului și a ieșit în cele din urmă pe un câmp de la marginea orașului. Echipajele de intervenție rămân în zonă pentru a monitoriza animalul. Este pentru prima data de la înființarea sistemului RO Alert când populația este astfel avertizată în legătură cu prezența unui urs într-o anumită zonă și de potențialul pericol din acea zonă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS