Brasov: Salvamontiștii au găsit și trupul neînsuflețit al celui de-al doilea bărbat dispărut în munți

Salvamontiștii și jandarmii montani au găsit astăzi și trupul neînsuflețit al celui de-al doilea bărbat dispărut în urmă cu 7 zile în Munții Făgăraș. Acesta a fost găsit în zona Ferestra Mică, loc în care ieri a fost descoperit și cadavrul fratelui acestuia. Cei doi tineri, din Mureș, erau iubitori ai muntelui și plecaseră împreună într-o incursiune către Vârful Moldoveanu.

După ce ieri, salvamontiștii și jandarmii montani au descoperit cadavrul unui bărbat în zona Fereastra Mică din Munții Făgăraș, aceștia au reluat astăzi căutările în aceeași zonă. Efectivele au fost mărite, iar la doar la o oră distanță de începutul operațiunii, aceștia au descoperit cel de al doilea trup neînsuflețit.

După actele de identitate găsite asupra celor doi, semnalmentele și descrierile familiei, autoritățile implicate în acțiune au certitudinea că cele două cadavre vor fi identificate ca fiind ale celor doi bărbați, frați, dați dispăruți la începutul acestei săptămâni. Cei doi au plecat în 12 noimebrie, din localitatea Sâmbăta de Sus catre Vârful Moldoveanu. Traseul abordat de ei este închis în această perioadă a anului, deoarece condițiile meteo îl fac aproape inabordabil.

De altfel, căutările au fost îngreunate de dificultatea traseului dublată de condițiile meteo dificile. Deși au actionat cu efective mărite, salvamontiștii și jandarmii au găsit abia ieri primele obiecte personale, despre care au presupus că le aparțin turiștilor dispăruți și care i-au condus de fapt către descoperirea trupurilor neînsuflețite.

Cel de-al doilea cadavru va fi adus astăzi la baza muntelui, iar medicii legiști vor stabili cauza decesului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS