BRAȘOV: Risc de avalanșe în Făgăraș

Turiştii care vin la munte în minivacanţa de 1 Mai sunt avertizaţi de autorităţi în legătură cu riscul producerii de avalanşe în Masivele Făgăraş, Bucegi şi Piatră Craiului.

Aceştia sunt sfătuiţi să nu urce pe niciunul dintre traseele închise pe timpul iernii.

Avertismentele sunt lansate deopotrivă de salvamontişti şi de reprezentanţii Prefecturii Braşov – transmite corespondentul Europa FM, Cristina Nica.

La altitudini de peste 1500 de metri, riscul producerii de avalanşe este maxim în aceste zile în Munţii Făgăraş, Bucegi şi Piatră Craiului.

Aici există depozite consistene de zăpadă proaspătă, depusă peste straturile mai vechi îngheţate. Din cauza încălzirii bruşte a vremii, noile depozite pot glisa în orice moment.

Cu risc 5 de avalanşă pe majoritatea traseelor declarate închise în timpul iernii, autorităţile îi avertizeza în special pe turiştii care îşi vor petrece minivacanţa de 1Mai în zonele muntoase şi pe orice alt iubitor de ascensiune, să renunţe la incursiuni către altitudini.

Aceştia pot găsi informaţii utile la toate punctele turistice din staţiuni şi sunt sfătuiţi să ia în calcul atenţionările meteo şi să respecte indicatoarele chiar şi pe timpul plimbărilor pe potecile montane de la altitudini mai mici.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS