Brașov: Mascații au spart ușa unei garsoniere, în care se aflau 28 de câini și 3 pisici

Caz șocant în Brașov. Reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinare, însoțiți de polițiști și mascați au descins în forță, în această dimineață, într-o garsonieră, pentru a salva 28 de câni și 3 pisici.

Animalele erau ținute în condiții greu de imaginat de proprietara garsonierei, în condiţii mizere, în semiîntuneric.

Mascații au fost nevoiți să spargă ușa, după ce femeia a refuzat să deschidă, spune reprezentanta Asociaţiei Milioane de Prieteni Braşov, Paula Ciotloş.

”Câini ținuți într-o garsonieră care avea geamurile acoperite. Am reușit să obținem un mandat de percheziție. Am intrat cu poliția, cu procuratura, cu mascații. Garsoniera nu arăta a locuință, era plină de fecale. Cred că erau 20 de cm de fecale peste parchetul locuinței.  Câinii erau legați de niște scânduri, de niște fiare, cu boli de piele, nedeparazitați, necastrați. S-au înmulțit între ei. Erau și pui și adulți.”, spune Paula Ciotloș de la Asociaţia Milioane de Prieteni Braşov.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autorităţile au fost sesizate de către vecinii femeii, care nu mai puteau dormi din cauza gălăgiei și nu mai suportau mirosul. Proprietara garsonierei a fost și ea scoasă cu forța din locuință şi dusă în duba Poliţiei, aceasta fiind singura metodă prin care animalele puteau fi salvate.

Femeia va fi supusă unei analize psihiatrice.  Dacă se va stabili că are discernământ, polițiștii îi vor deschide dosar penal pentru maltratare.

Reprezentanţii Poliţiei Animalelor, din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare Braşov, au încercat încă de anul trecut să discute cu proprietara locuinţei, dar femeia refuza dialogul.

”Proprietara evident că nu a vrut să deschisă. S-a spart ușa. Proprietara a fost luată  și dusă la Spitalul de Neuropsihiatrie. Este cel mai grav caz de maltratare pe care l-am văzut vreodată.”, a precizat Paula Ciotloș.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Între timp, animalele au fost duse la adăpostul primăriei din Brașov pentru a primi îngrijiri.

”Trebuie să le facem şi controale la ochi deoarece au stat permanent într-un semiîntuneric. După ce vor primi tratamentul necesar, probabil îi vom prelua pe o parte dintre ei pentru a-i îngriji“, a mai spus Paula Ciotloş.

Sursa foto: www.brasovultau.ro

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS