BRAȘOV: Klaus Iohannis- întâmpinat de un robot la Universitatea Transilvania

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns, luni la prânz, la Braşov, la Institutul de Cercetare şi Dezvoltare a Universităţii ”Transilvania”, unde a fost întâmpinat de cercetători şi reprezentanţi ai instituţiei, dar şi de un robot creat aici, care i-a urat bun venit.

Şeful statului a ajuns la ora 13.00, aşa cum era programat, şi a fost întâmpinat de un robot care i-a urat: ”Bine aţi venit la Universitatea Transilvania”.

Robotul a fost creat de cercetătorii braşoveni.

Klaus Iohannis a vorbit cu câţiva cercetători care i-au prezentat invenţiile, care acoperă de la domenii industriale până la cele medicale, apoi a mers să viziteze laboratorul de robotică de la Institutul de Cercetare şi Dezvoltare, pe cel pentru producerea energiilor alternative şi pe cel de invenţii în domeniul hi-tech.

Iohannis urmează să stea aproximativ o oră la Institutul de Cercetare şi Dezvoltare, după care va merge la Aula Universităţii Transilvania, unde va avea o întâlnire cu cercetători, studenţi şi profesori, dar şi cu reprezentanţi ai mediului de afaceri braşovean.

Ulterior, şeful statului va vizita Spitalul privat ”Sf Constantin”, care a primit numeroase distincţii pentru modul în care a reuşit să reducă infecţiile nosocomiale. Apoi, Iohannis va merge la Facultatea de Silvicultură din Braşov, unde va planta puietul cu numărul două milioane, în cadrul poiectului ”Plant for the planet”

Vizita şefului statului în judeţul Braşov se va încheia la Râşnov, unde va merge la Complexul Olimpic pentru Sporturi de Iarnă, un proiect unic în România. Aici, el va putea asista şi la un antrenament al săritorilor români.

Foto: monitorulexpres.ro

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS