BRAȘOV: Învățământul dual se extinde în mai multe colegii

Primăria Brasov a aprobat introducerea sistemului de învăţământ dual la încă patru unităţi de învăţământ din municipiul Braşov: Colegiu Tehnic Maria Baiulescu, Colegiul Tehnic Economic Remus Răduleţ, Colegiul Naţional Economic Andrei Bârseanu şi Colegiul Tehnic de Transporturi.

Braşovul, a fost unul dintre pionierii învăţământului dual din România şi a devenit exemplu de bună practică la nivel naţional, prin înfiinţarea, în 2012, a Şcolii Profesionale Germane Kronstadt.

Învățământul dual presupune un parteneriat între unitățile de învățământ și diferite societăți comerciale, interesate în pregătirea și angajarea de personal calificat.

În cadrul acestei înțelegeri, firmele oferă burse și o serie de alte beneficii elevilor, practica în propriile unități și posibilitatea angajării la absolvire, pentru aceștia.

Practic, învățământul dual înlocuiește școlile profesionale și reduce costurile de școlarizare pentru stat.

În anul 2012, Primăria Braşov, Clubul Economic German, Inspectoratul Şcolar şi câteva firme din această zonă au ales sa creeze o scoală de acest tip, Şcoala Profesională Germană Kronstadt.

Iar după doi ani, aproape toţi absolventii acesteia s-au angajat la firmele implicate în proiect.

Odata cu decizia de astazi, la Brasov apar 19 noi clase dedicate invatamantului dual, pentru 520 de elevi, iar 39 de firme sunt implicate in proiect.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS