BRAȘOV: Evacuări contracronometru în zone inundate

Inundațiile din județele Brașov și Covasna au pus în pericol zeci de familii din mai multe localități.

Pompierii, jandarmii și voluntarii au acționat toată noaptea pentru evacuarea acestora și pentru întărirea digurilor ce ar fi putut ceda sub presiunea apelor revărsate în zonă.

Cele mai grave probleme au apărut azi-noapte între Șercaia și Mândra, unde apele au acoperit sute de hectare de teren, iar mai multe persoane au rămas blocate pe insulele formate după viituri.

7 adulți și un copil au fost evacuați contracronometru de către pompieri și jandarmi de pe o astfel de insulă. Intervenția a continuat pentru salvarea a peste 1000 de oi prinse de ape în aceeași zonă.

Animalele au fost cărate cu bărcile, iar operațiunea a durat mai bine de 5 ore.

Alerta s-a dat azi-noapte și la Căpeni, în comuna Baraolt din județul Covasna, unde un dig a fost la un pas să cedeze în calea debitului crescut al Oltului.

Peste 300 de oamenii au fost evacuați de urgență. Mai multe familii au fugit din calea apelor și în localitatea Augustin, unde viitura amenința să ajungă cu putere.

Și aici, pompierii au lucrat mai multe ore pentru a întări digul din localitate. Inundații sunt și în Făgăraș, în cartierul Galați, la Podu Olt și în Stupini.

Și în acest moment, pompierii și jandarmii intervin în mai multe localități din județele Brașov și Covasna.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, si-a anunțat deplasarea astăzi în zonele afectate de la granița dintre cele două județe.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS