Confidenţialitate

Brașov: Două persoane au fost atacate de urs în Făgăraș. O fată de 14 ani, mușcată de șold

Incidentul s-a petrecut luni dimineața, la ora 7,35 pe strada Câmpului din municipiu, în apropierea unui bloc. Bărbatul a suferit zgârieturi, iar fetița are o plagă mușcată la nivelul șoldului stâng și zgârieturi la umăr. Până la sosirea echipajelor medicale la fața locului, bărbatul s-a deplasat singur la spital, iar fetița a fost transportată cu un echipaj al Serviciului de Ambulanță Făgăraș“, a spus Ciprian Sfreja.

Săptămâna trecută, Ocolul Silvic Făgăraș a depus documente la Agenția pentru Protecția Mediului Brașov și la Garda Națională de Mediu-Comisariatul din Brașov, pentru recoltarea unui exemplar de urs care a fost văzut de mai multe ori în apropierea locuințelor din zonă.

La Agenția pentru Protecția Mediului au mai fost depuse documente în această lună pentru recoltarea altor cinci exemplare de urs din zona Brașov și din alte localități din zona Făgărașului.

Reprezentanții Asociațiilor pentru Protecția Animalelor din Brașov au cerut Ministerului Mediului să nu aprobe recoltarea exemplarelor de urs, ci să fie găsite alte soluții pentru ca animalele să nu mai coboare din pădure, în zonele locuite, în căutare de mâncare.