BRAȘOV: Director financiar al unui spital, reținut pentru delapidare, fals și abuz în serviciu

Directorul financiar al Spitalului de Neuro-Psihiatrie din Brașov a fost reținut în dosarul concediilor medicale false și a sustragerii de materiale sanitare.

Alte patru persoane sunt cercetate penal în aceeași cauză, după efectuarea mai multor percheziții în trei unități medicale din județ și la domiciliile mai multor medici.

Procurorii au dispus reținerea pentru 24 de ore a directoarei financiare a Spitalului de Neuro-Psihiatrie, pentru abuz în serviciu, divulgare de informații secrete de serviciu sau nepublice, fals intelectual săvârșit în forma instigării, uz de fals și delapidare.

Mai exact, angajata spitalului ar fi transferat o serie de produse de uz medical, printre care scutece, măști, mănuși chirurgicale, produse sanitare, medicamente și altele, din inventarul Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov, la un cămin de bătrâni din Moieciu, pe care aceasta îl administra.

Suspecta este cercetată și pentru că ar fi determinat o persoană fizică să obțină în mod ilegal concediul medical, realizând în acest sens și demersuri pe lângă alți medici.

Concediile erau luate în mod fictiv, iar suspecta le explica exact care erau pașii de urmat pentru obținerea acestora.

Alte patru persoane au fost puse sub acuzare în același dosar, până la acest moment.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS