Brașov: Controale în rândul taximetriștilor din zona Gării

Un control de amploare a avut loc in randul taximetristilor din Gara Brasov. Actiunea a fost initiata de inspectorii de la Protectia Consumatorului, dupa ce mai multe persoane au reclamat probleme legate de costuri ascunse practicate de acestia.

 

Mulți dintre turiștii care ajung în Gara de la Brașov apelează la serviciile de taximetrie, imediat după ce coboară din tren. Printre taxiurile parcate în fața gării, este cunoscut faptul că există o serie de așa-numiți „privați“, care, indiferent de tariful pe care îl au afișat, îi taxează după bunul plac pe clienții lor.

Numărul reclamațiilor venite de la astfel de clienți a crescut în ultima vreme, așa că inspectorii de la Protecția Consumatorului au descins în gara și au efectuat un control inopinat, împreună cu polițiștii de la Serviciul Rutier. Potrivit acestora, s-au descoperit nenumărate nereguli printre care diferențe între tariful afișat și tariful real, inexistența afișării tarifelor în interiorul mașinii sau lipsa ecusonului conducătorului auto.

Ca să scape de control, mai mulți taximetriști și-au abandonat mașinile și au fugit cu tot cu aparatele de taxat. Inspectorii de la OPC spun că, în urma controlului, vor aplica amenzi care pot ajunge pana la 20.000 de lei, de persoană, în funcție de problemele descoperite.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS