Brașov: Condiții bune pe pârtiile de schi

In Poiana Brasov, zapada artificiala a ajuns la 60 de cm pe partiile din Masivul Postavaru, unde se poate schia in conditii excelente. Tunurile de zapada au functionat si noapte si zi, pentru ca temperaturile din ultima vreme au fost foarte scazute. Partia Drumul Rosu a fost deschisa si in partea inferioara a masivului. De asemenea, se se schiaza fara probleme in partea superioară a Masivului Postăvarul, până la telescaunul Ruia. In sfarsit se poate schia si pe partia Bradul, partia cea mai accesibila din Poiana Brasov, unde zapada masoara acum peste 40 de cm.
Sunt funcţionale toate instalaţii pe cablu, iar pentru cei care nu practica schiul, s-a deschis si partia de sanius din Poiana Brasov. Aici, brasovenii si turistii au la dispozitie trei piste drepte de tubing, o pista de tubing cu viraje si o partie de sanius, totul pe o suprafata de 8.000 mp.

Posibilitati de schi exista si la Predeal, dar si in alte statiuni de pe Valea Prahovei unde exista tunuri de zapada. Cei care au venit la munte cu gandul sa se bucure de zapada, nu au plecat dazamagiti in aceste zile, iar si mai norocosi sunt cei care abia acum isi incep sederea pentru a sarbatori Craciunul si Revelionul pe rit vechi. Drumul National 1 a fost si ieri si se anunta si azi extrem de aglomerat. Mii de autoturisme au tranzitat zona Brasov- Predeal- Sinaia- Comarnic, tronson pe care s-a circulat dificil din cauza aglomeratiei.

Timpi morti au fost si pentru soferii care au plecat spre casa pe drumul national 73 Brasov- Bran- Pitesti, dar si pentru cei care au droit sa ajunga in drumul national 1 pe tronsonul DN 73 A, Rasnov- Predeal. Politistii ii sfatuiesc in continuare pe toti cei care pleaca din brasov sau se indreapta catre aceasta zona sa aleaga variant DN1 A Ploiesti- Cheia- Sacele – Brasov si spun ca au instituit mai multe filter pentru a decongestiona circulatia.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS